Wergeaster dames maken publiek winnaar

Op een bij vlagen winderig Wergeaster sportpark werd afgelopen weekend het Wraldkampioenskip Teatsen gespeeld. Met 36 partuur op de lijst was de opkomst iets lager dan de vorige editie, maar aan plezier geen gebrek. Voor velen is het WK Teatsen een manier om de zomer te beginnen met sport en gezelligheid troef!

Bij de dames gingen de 3 Wergeaster dames Nynke Annema, Jeltje Kerkstra en Geke de Boer er met de kransen van door. Zij namen het in de finale op tegen de debuterende zussen Elles Zwart, Arianne Zwart en Berber Zwart. Laatstgenoemde partuur mocht rekenen op veel sympathie van het massaal opgekomen publiek maar in een spannende finale maar moesten zij het toch afleggen tegen de ervaren thuis spelende dames. Deze zorgden er voor dat er sinds 1994 weer 3 x Wergea in de hall of fame opgenomen kan worden.

Bij de heren lonkte er ook Wergeaster eremetaal, maar in een eentonige finale waren het Sjoerd Hiemstra, Eelco Kimsma en Johannes de Leeuw die de wisselbeker omhoog mochten houden. Zij versloegen George Kooistra, Robbert Kooistra en Koen Wielinga. De organisatie kan tevreden terugkijken op een geslaagd weekend waar de zonnebrand af en toe werd afgewisseld met het windjack, maar waar iedereen met een lach op zijn gezicht en een ietwat stijf bovenlijf huiswaarts ging.

Foto’s zijn te vinden op onze facebook pagina Klik hier!