Uitslag Wraldkampioenskip Teatsen 2022

Op een mooie grasmat van het Wergeaster sportpark werd afgelopen weekend het 27e Wraldkampioenskip Teatsen gespeeld. Met een wedstrijdlijst van 35 partuur werd al gauw duidelijk dat dit een spannende editie zou worden. Ook dit jaar weer nieuwe gezichten en supporters, het deed de kommisje goed dit te zien.

Bij de dames werd een droomfinale gespeeld. Uit de regio Spannum kwamen Seriette Strikwerda, Richtsje Strikwerda en Margit Cnossen binnen de lijnen tegen partuur Lisan Kingma, Sarah Jellema en Ingrid van der Veen. De dames zorgden net als 3 jaar terug voor veel spanning want na een klein half uur teatsen noteerde de telegrafist ‘alles aan de hang’. Onder het oog van ruim 250 toeschouwers ging partuur Kingma er met de kransen van door.

De finale bij de heren ging tussen ervaren wereldkampioenen Joost Willekes (tevens ambassadeur van de teatssport), Tjeerd de Boer en Bjorn Folkers. Zij namen het op tegen andere bekenden namen: Rutger Balk, Niels Dekker en Stephan de Jager. Dit treffen was bij vlagen spannend, maar bijna elke 6-6 ging steeds naar Willekes en dat telt. Zij gingen er dus met de kransen van door.

De organisatie kan tevreden terugkijken op het weekend waar de teatsbal eindelijk weer eens als vanouds over het veld ‘skroeide’.

Winnaars:

Mannen

Joost Willekes, Hardegarijp
Tjeerd de Boer, Franeker
Bjorn Folkers, Joure

Vrouwen

Lisan Kingma, Burgum
Sarah Jellema, Leeuwarden
Ingrid van der Veen, Hurdegaryp