Oude bekenden winnen WK Teatsen 2019

Op een zonovergoten Wergeaster sportpark werd afgelopen weekend het 26e Wraldkampioenskip Teatsen gespeeld. Met 47 partuur op de lijst was het deelnemersveld ook dit jaar weer uitstekend gevuld. Veel nieuwe gezichten doet geloven dat de teatssport nog altijd groeiende is.

Bij de dames was de finale een prooi voor oud winnaars Jildou Andringa, Susanne Kooistra en Marieta de Boer. Deze 3 zussen (de achternamen doen anders vermoeden) waren het Leeuwarder partuur met Tamara Janson, Sarah Jellema en Youri Bokma te sterk af in een zinderende finale die met ‘alles aan de hang’ beslist werd in het voordeel van Andringa.

Het teatspubliek werd verwend, want ook in de mannenfinale was spanning troef. De debuterende Daniel Beimers, vergezeld door ervaren WK winnaars Jasper Regtien en Joost Willekes, nam het op tegen tevens oud wereldkampioenen Sjoerd Hiemstra, Eelco Kimsma en Johannes de Leeuw. Laatstgenoemden gingen voortvarend van start en ‘pakten de eerste 3 bordjes’, echter werd partuur Beimers net op tijd wakker. Zij bogen de achterstand om in winst en gingen er met de kransen van door.

De organisatie kan tevreden terugkijken op het weekend waar de zonnebrand rijkelijk vloeide, kinderen volop plezier vertier hadden met springkussens en een ballonnenvouwer. Foto’s zijn te vinden op onze facebook pagina

(Foto’s: J.J. Tadema en D. Gerbens)